Wil jij NOOIT MEER last hebben van stroomuitval?

Ontdek binnen 1 minuut wat wij in jouw situatie kunnen betekenen!"

  • Home
  • >
  • Noodstroom voor aquarium

Noodstroom voor aquarium

Kees Nielen NoodstroomExpert

Kees Nielen

Stroomuitval kan voor veel ongemak zorgen, maar voor een aquarium zelfs levensgevaarlijk. Zonder stroom vallen belangrijke systemen uit, zoals de filter, pomp, verwarming en verlichting. Voor vissen en andere aquariumbewoners kan dat snel fataal zijn. Heb jij een duur (zoutwater) aquarium? Dan is een langdurige stroomuitval geen optie. Noodstroom voor je aquarium is de oplossing.

Wat moet je weten?

NoodstroomExpert.nl logo
  • Het is belangrijk dat de noodstroom automatisch wordt ingeschakeld, ook als je niet thuis bent
  • Een noodstroom voor een aquarium moet ook langdurige stroomuitvallen kunnen overbruggen

⚡ NoodstroomExpert.nl is dè expert op het gebied van noodstroomvoorzieningen. Wij zorgen er voor dat bij een stroomuitval al je elektrische apparaten blijven werken inclusief jouw zonnepanelen! 🔅

Meer weten? Ontdek in één minuut welke oplossing bij jouw situatie past! 

>> Doe de vrijblijvende check

Waarom noodstroom voor een aquarium?

Een aquarium is een kwetsbaar ecosysteem dat volledig afhankelijk is van stroom. De filter en pomp zorgen voor zuurstof in het water en houden de waterkwaliteit op peil. De verwarming zorgt ervoor dat de temperatuur stabiel blijft en de verlichting bootst een natuurlijk dag-nachtritme na.

Bij een stroomuitval stoppen deze systemen abrupt. Hierdoor daalt het zuurstofgehalte in het water, koelt het water af, en kunnen schadelijke stoffen zich ophopen. Binnen enkele uren kan dit leiden tot stress of zelfs de dood van je vissen.

Vooral tropische vissen en andere gevoelige soorten lopen groot risico. Om dit te voorkomen is het verstandig een noodstroomvoorziening aan te schaffen voor je aquarium!

Vertrouw jij het elektriciteitsnet niet meer...?

Overweeg jij een noodstroomvoorziening voor jouw woning of bedrijf, maar weet je niet welke oplossing het beste aansluit bij jouw situatie en stroomverbruik?

Met onze noodstroomoplossingen kun je langdurige stroomuitvallen overbruggen, en wordt de noodstroom zonder vertraging geactiveerd.

Meer weten? Ontdek binnen 1 minuut wat we voor jouw kunnen betekenen 👇🏼

Stef

Welke opties zijn er voor noodstroomvoorzieningen?

Zonnepanelen met thuisbatterij en UPS

Heb je zonnepanelen op je dak liggen? Dan kun je met een thuisbatterij de opgewekte zonne-energie opslaan en gebruiken om je aquarium te beschermen bij stroomuitval. Met een thuisbatterij sla je overdag de energie op die je zonnepanelen opwekken. Deze energie kun je later gebruiken, bijvoorbeeld ’s avonds als de zon niet schijnt, maar ook tijdens een stroomstoring. Voor dat laatste heb je ook een UPS nodig.

Bij een stroomuitval zorgt het UPS ervoor dat het systeem automatisch over op de opgeslagen energie in de batterij. Hierdoor blijven belangrijke systemen in je aquarium, zoals de filter, pomp en verwarming, gewoon werken.

Het kiezen van de juiste capaciteit thuisbatterij is belangrijk. Zorg ervoor dat deze aansluit op het verbruik en vermogen van je aquarium.

Noodaggregaat

Heb je een groot aquarium of verwacht je dat de stroom langere tijd uitvalt? Dan is een noodaggregaat een goede optie. Dit apparaat draait op brandstof, zoals benzine of diesel, en kan je aquarium en andere apparatuur gedurende langere tijd van stroom voorzien.

Het is vooral handig als je meerdere aquaria hebt of ook andere apparaten in huis wilt blijven gebruiken. Houd er wel rekening mee dat een aggregaat brandstofkosten met zich meebrengt en regelmatig onderhoud vereist om goed te blijven functioneren.

Hoeveel noodstroom voor je aquarium?

Het kiezen van de juiste noodstroomvoorziening hangt af van een aantal factoren. Denk aan de grootte van je aquarium, het type vissen dat je hebt en de apparatuur die je wilt laten draaien tijdens een stroomuitval. Maak een berekening van het energieverbruik van je aquarium en bepaal hoe lang je zonder stroom wilt kunnen overbruggen. Op basis daarvan kan je een geschikte noodstroomvoorziening uitkiezen!

Een voorbeeld: Stel dat je aquarium 1,5 kW verbruikt per uur en je wilt het gedurende 4 uur blijven voorzien van stroom tijdens een stroomuitval. In dat geval heb je een noodstroomvoorziening nodig met een minimale capaciteit van 6 kWh (4 uur x 1,5 kW).

Hulp nodig?

Overweeg je een noodstroomvoorziening voor je aquarium, maar weet je niet waar je moet beginnen? Bij NoodstroomExpert.nl helpen we je graag verder. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring en weten precies wat je nodig hebt om je aquarium veilig te houden tijdens stroomuitval. Vraag vrijblijvend advies aan en ontdek de beste oplossing voor jouw situatie!

Veelgestelde vragen

Hoe lang kan een aquarium zonder stroom?

Als de stroomuitval korter dan een uur duurt, hoef je je in de meeste gevallen geen zorgen te maken voor je vissen. Maar bij een langere stroomstoring, vooral als je gevoelige vissoorten hebt, kunnen de gevolgen snel merkbaar zijn.

Hoeveel stroom verbruikt een aquarium?

Een gemiddeld aquarium van 100 liter verbruikt ongeveer 480 kWh per jaar. Hoe groter je aquarium, hoe meer stroom het zal verbruiken, vooral als je extra apparatuur zoals filters, pompen of verwarming hebt.

Wat gebeurt er met mijn vissen tijdens een stroomuitval?

Bij een stroomstoring kunnen de temperatuur in je aquarium dalen en het zuurstofgehalte in het water verminderen. Dit kan stress veroorzaken bij je vissen en, in sommige gevallen, zelfs leiden tot de dood van je vissen, vooral bij tropische of andere gevoelige soorten.

Kees Nielen NoodstroomExpert

Over de auteur

Ik ben al ruim 9 jaar actief in de zonnepanelen branche, samen met mijn vader Stef. In deze 9 jaar hebben we ons gespecialiseerd in complexe groot-zakelijke trajecten. Omdat we steeds meer vragen krijgen van consumenten ben ik mij verder gaan specialiseren in noodstroom oplossingen voor particulieren.